top of page

DENTAL İMPLANTLAR

Güncelleme tarihi: 5 Tem 2023

İmplant nedir ?

-Dental implantlar eksik dişlerin

yerine çene kemiğine yerleştirilen doğal diş kökünü taklit eden vida formundaki titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir.

Neden implant tercih etmeliyim ?

-Köprü restorasyonlarında boşluğa komşu dişler taşıyıcı diş olarak kullanılır ve bu dişlerde kesim yapılır. Bütünlüğünü bozulan ve yük taşıyıcı olarak kullanılan bu dişlerde uzun vadede kemik kaybı, diş eti çekilmesi, çürüme vs. Gibi çeşitli sorunlar meydana gelebilir. İmplantların en büyük avantajı komşu dişlere herhangi bir işlem uygulanmamasıdır.

Dental implantlar doğal dişleriniz kadar estetik bir görünüm sağlar. Bu da özgüveninizi artırır. Kron ya da köprüler çeneye sabitlendiğini için konuşurken ve yeme yerken hareketli protezlerdeki gibi oynamayacağı için yemek yemekten keyif alırsınız. Çiğneme ve konuşma fonksiyonunu geri kazanılmış olur.

Diş çekildikten sonra çene kemiğinde erime başlar. Ancak implant cerrahisi sonrası implant doğal diş kökünü taklit edeceği için çene kemiğindeki erime de önlenmiş olur.

Ağız hijyenine dikkat ettiğinizde dental implant ömür boyu bile kullanılabilir.


-İmplant yaptırırken canım çok acır mı? İmplant yaptırmak zor bir işlem midir ?

Dental implantlar çene kemiğine cerrahi işlemlerle yerleştirilir. Ancak dental anestezi altında yapıldığı için her hangi bir acı his etmeniz söz konusu değildir. Diş çekimi implant cerrahisine göre daha zor bir işlemdir. Çünkü çene kemiğinde his edeceğiniz baskı sizi rahatsız edebilir. Ama implant cerrahisi 10-15 dakika gibi koşa sürede tamamlanan bir işlemdir ve anestezi altında herhangi bir acı his etmezsiniz. Nadiren ağrı görülen hastalarda hekim kademeli olarak anestezinin dozunu artırarak bu kontrol altına alabilir. İşlem sırasında sadece cihazlardan gelen ses sizi rahatsız edebilir ancak bu sesler hemen hemen bütün diş tedavi işlemleri sırasında duyabileceğiniz seslerdir.

Anestezi etkisi geçtikten sonra da ağrı his etmeniz normaldir. Ancak doktorunuzun reçete ettiği ilaçları düzenli olarak kullanmalı ve uyarılarına dikkat ettiğiniz takdirde bu da kontrol edilen bir durumdur.








Comentários


bottom of page