top of page

Kanal tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Bu haftaki yazımızda ‘’ Kanal tedavisi sonrası ağrı ne zaman geçer? ’’ ‘’ Kanal tedavisinden sonra ne zaman yemek yiyebilirim? ’’ ‘’ Dişimdeki uyuşukluk ne zaman geçer ‘’ gibi kanal tedavisi sonrası hastaların en çok merak ettikleri soruların cevaplarını maddeler halinde sizler için sıraladık.

*Kanal tedavisi işlemleri sırasında diş ve çevre dokular anestezi enjeksiyonu yapılarak uyuşturulur. Bu uyuşukluk hissi geçmeden bir şeyler yiyip içmeyin.

* Çok sıcak ve çok soğuk gıdalardan uzak durmalısınız. Birkaç gün dişe yapışan gıdalardan ve sert yiyeceklerden uzak durmanızda fayda olacaktır.

* 24 saat boyunca alkol, sigara gibi diş sağlığına zararlı maddelerden uzak durun. Bu maddeler, erken kullanımda dişte apseye sebep olabilir.

* Kanal tedavisi dişin durumuna göre ortalama 1-3 seansta tamamlanacaktır. Seanslardan sonraki günlerde ağrı yaşamanız normaldir. Bu ağrı zaman geçtikçe azalacaktır.

* Tedavi tamamlandıktan sonra ağrınızın tamamen geçmesi de birkaç gün sürebilir.

*Ağrı kontrolü içim doktorunuzun reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmalısınız.

* Ağrı kesicilere rağmen geçmeyen şiddetli ağrı ya da şişlik durumunda mutlaka hekiminize başvurmalısınız.

* İşlem yapılan dişi korumak adına tedavi tamamlana kadar çiğneme esnasında o taraftaki dişlerinizi kullanmamaya özen gösteriniz.

* Ağız bakımınıza normal şekilde devam edebilirsiniz. Günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamalı, en az bir defa diş ipiyle dişler arası bölgeleri temizlemelisiniz.

Comments


bottom of page